joi, 1 aprilie 2010

BIROURI DE SERVICII INTEGRATE DE OCUPARE ÎN COMUNELE POPEŞTI ŞI NICOLAE BĂLCESCU

Săptămâna trecută a avut loc deschiderea oficială a două Birouri zonale de servicii integrate de ocupare – în comunele Popeşti şi Nicolae Bălcecu, birouri active deja de la data de 1 martei 2010, destinate furnizării în cele mai bune condiţii a întreagii game de servicii integrate de ocupare flexibile şi personalizate pe cerinţele individuale ale fiecărui beneficiar.
Aceste birouri au fost operaţionalizate şi inaugurate în cadrul proiectului Dezvoltare rurală durabilă prin îmbunătăţirea calităţii resurselor umane implementat la nivelul judeţului Vâlcea de către Furnizorul acreditat de formare profesională GICEROVA şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.2. „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă” - prin contractul cu numărul POSDRU / 52 / 5. 2 / G / 24981.
Serviciile acestor birouri sunt dedicate în special grupului ţintă al proiectului – 1000 persoane din mediul rural dintre care 600 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 200 persoane inactive şi 200 persoane ocupate în agricultura de subzistenţă.

La cele două evenimente au participat primarii comunelor Popeşti – respectiv Nicolae Bălcescu, reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, cei doi info-officer care vor activa zilnic (între orele 800 – 1600) în birouri şi echipa de proiect. De asemenea au fost invitaţi reprezentanţi ai grupurilor ţintă – 15 persoane în Comuna Popeşti şi 27 persoane în comuna Nicolae Bălcescu.
O altă activitate importantă a proiectului – respectiv evaluarea nivelului de informare cu privire la piaţa muncii, oportunităţile de formare, condiţiile de muncă la nivel local, naţional şi european în rândul populaţiei din comunele Popeşti, Nicolae Bălcescu şi comunele limitrofe – este pe punctul de a se finaliza în luna aprilie. În acest scop a fost desfăşurată o anchetă pe bază de chestionar pe 200 subiecţi din comunele Popeşti, Oteşani, Cernişoara, Roeşti, Frânceşti, Nicolae Bălcescu, Milcoiu, Dănicei, Budeşti şi Galicea, rezultatele cercetării vor fi publicate în a doua jumătate a lunii aprilie pe pagina de web a proiectului: http://rural-valcea-fse.blogspot.com/.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu