marți, 23 noiembrie 2010

Beneficiarul 100

Domnul Constantin Paunoiu din Comuna Popesti este beneficiarul cu numarul 100 inregistrat in baza de date creata in cadrul proiectului Dezvoltare rurala durabila prin imbunatatirea calitatii resurselor umane.
Pana ieri – 09.06.2010 la cele doua Birouri zonale de servicii integrate de ocupare care activeaza in comunele Popesti si Nicolae Balcescu au fost inregistrate 107 persoane, atat din cele doua comune cat si din comunele Sirineasa, Vaideeni, Galicea, Milcoiu, Danicei si Otesani.
Toate aceste persoane fac parte din grupul tinta al proiectului respectiv 1000 persoane din mediul rural dintre care 600 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, 200 persoane inactive si 200 persoane ocupate in agricultura de subzistenta.
Serviciile integrate de ocupare furnizate prin intermediul celor doua birouri – servicii flexibile si personalizate pe cerintele individuale ale fiecarui beneficiar – includ informare profesionala si mediere a muncii, consiliere profesionala si orientare in cariera, evaluare abilitati si competente profesionale. De asemenea beneficiarii au posibilitatea de a se inscrie la unul dintre cele 6 tipuri de cursuri de calificare – respectiv lucrator in comert, lucrator la fabricarea conservelor din legume si fructe, ingrijitor batrani la domiciliu, operator introducere, validare si prelucrare date, infirmier si lucrator la salubrizare – pe car ele pot urma in mod gratuit in cadrul aceluiasi proiect.
Primele doua grupe de cursanti vor incepe in prima saptamana a lunii iulie cursurile de calificare in meseria de lucrator in comert si cursurile de specializare pentru infirmiere. Cursul pentru infirmiere va incepe cu cateva luni mai devreme decat in planificarea initiala, datorita cererilor numeroase pentru aceasta specializare. Majoritatea cursantilor de la aceasta grupa sunt din Comuna Nicolae Balcescu, unde urmeaza a se deschide spre sfarsitul acestui an un nou centru pentru persoane varstnice – care va putea asigura locuri de munca pentru o parte din cei 28 de viitori absolventi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu