marți, 23 noiembrie 2010

Birourile Zonale de Servicii Integrate de ocupare dupa 6 luni de activitate

Joi, 2 septembrie 2010 a fost inregistrat in comuna Popesti beneficiarul cu numarul 200 al proiectului Dezvoltare rurala durabila prin imbunatatirea calitatii resurselor umane.
Cele 200 de persoane inregistrate pâna in prezent in grupul tinta al proiectului au beneficiat de servicii integrate de ocupare furnizate in cadrul birourilor deschise special in acest scop in comunele popesti si Nicolae Balcescu astfel:
  1. informare profesionala si mediere a muncii – pentru 200 persoane.
    • 142 persoane inregistrate la Biroul Zonal de Servicii Integrate de Ocupare din Comuna Popesti – locuitori ai comunelor Cernisoara (7 persoane), Galicea (6 persoane), Maldaresti (8 persoane), Mateesti (2 persoane), Otesani (12 persoane), Pietrari (o persoana), Popesti (51 persoane), Sirineasa (17 persoane), Tomsani (2 persoane) si Vaideeni (30 persoane)
    • 58 persoane inregistrate la Biroul Zonal de Servicii Integrate de Ocupare din Comuna Nicolae Balcescu – locuitori ai comunelor Daesti (o persoana), Danicei (8 persoane), Fârtatesti (o persoana), Galicea (4 persoane), Livezi (o persoana), Milcoiu (7 persoane) si Nicolae Balcescu (30 persoane)
  2. consiliere profesionala si orientare in cariera – se realizeaza pe parcursul a patru sedinte: in prima sedinta de regula se identifica nevoile beneficiarului, a doua (sau a treia, dupa caz) este dedicata evaluarii abilitatilor si competentelor profesionale, in urmatoarea se studiaza tehnici de cautare a unui loc de munca, redactare CV, scrisoare de intentie, iar in ultima se stabilesc obiectivele si planul de actiune. Consilierea profesionala si orientarea in cariera a fost finalizata pentru 64 persoane pâna la sfârsitul lunii august 2010
  3. evaluare abilitati si competente profesionale – s-a realizat pentru 87 de subiecti prin intermediul unei platforme de evaluare psihologica comprehensiva a aptitudinilor cognitive, personalitatii, intereselor si emotiilor, standardizata si recunoscuta in Uniunea Europeana, numita COGNITROM ASSESSMENT SYSTEM – CAS, 28 dintre acestia fiind indrumati catre programului de specializare pentru meseria de infirmier care se desfasoara in comuna Nicolae Balcescu in perioada 01.07. – 18.09.2010 iar alte 28 persoane au fost indrumate catre programul de calificare profesionala pentru meseria de lucrator in comert care se desfasoara in comuna Popesti in perioada 06.07. – 08.10.2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu